eTwinning

30.11.2022 601

Etwinning Nedir?

E-twinning eylemi, Avrupa Birliği, E-twinning'e üye okulların gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

Etwinning'in Amacı Nedir?

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

Etwinning Programı Nedir?

Twinning faaliyeti temelde Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretmenler, farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabilirler.

Etwinning Okulu Olmak Ne İşe Yarar?*

Pedagojiye Yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar. Personelin sürekli mesleki gelişiminin teşvik edilmesi. Personel ve öğrencilerle gerçekleştirilen işbirlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesi.

30-11-2022