Sıkça Sorulan Sorular

14.08.2017 19229

GENEL PANSİYON KURALLARI HAKKINDA

- Okul saatlerinde pansiyona girebilir miyim?

> Hayır. Pansiyon 08.00-15.30 saatleri arasında kapalıdır. Bu nedenle belirtilen saatler içinde pansiyona öğrenci kabul edilmez.

-Yatılı olmayan okul arkadaşım pansiyona gelebilir mi?

>Hayır. Öğrencilerimizin kişisel alanı bizim için önemlidir. Bu nedenle pansiyona yatılı olmayan bir öğrencinin girmesi istenmemektedir.

-Velimin izin göndermesi yatılı çıkış yapmam için yeterli midir?

>Hafta sonu için pansiyon yönetiminin onayı yeterlidir. Ancak hafta içi izin verilemez.

-Akşam yemeğini kaçırdığımda yemek ayırtabilir miyim?

>Öğrencinin yemek saatinde bir okul etkinliğinde bulunması durumunda pansiyon yönetiminin bilgilendirilmesi şartıyla yemek ayırtılabilir.

-Sene sonunda bir sonraki yıl için pansiyonda eşya bırakabilir miyim?

>Hayır. Yaz süresince yapılacak bakım çalışmaları nedeniyle öğrencilerin hiç bir eşyasını bırakmaması istenmektedir. Pansiyon, herhangi bir eşyanın kaybından veya zarar görmesinden sorumlu değildir.

-Tatil dönüşü pansiyon açılmadan önce eşyalarımı bırakmaya gelebilir miyim ya da kargo yoluyla gönderebilir miyim?

>Hayır. Tatil dönüşlerinde öğrenciler pansiyon açılmadan önce eşya bırakmaya gelemezler. Kargo ile eşyalarını gönderenler, teslimat günü olarak pansiyonların açılacağı günü seçmeli ve kargolarını kendileri teslim almalıdır.

-Okul izin formlarını pansiyon yöneticileri imzalayabilir mi?

>Pansiyon yöneticileri veli izni gereken formları imzalayamaz.

-Acil hastalık durumunda uygulama nedir?

>Öğrenci ile en yakın sağlık kurumuna gidildikten sonra öğrenciye rapor verilmesi durumunda öğrenciyi Ankara velisinin veya ailenin teslim alması zorunludur.

-Evci izni aldığımda pansiyondan en geç saat kaçta çıkmalıyım?

>Evci izni çıkışları Cuma günleri okul çıkış saati olan 15.30'da başlar. 17.00'da biter.

-Evci izni kullandıktan sonra pansiyona en geç saat kaçta dönmeliyim?

>İzin dönüş saati 18.00'dır.

-Çamaşır yıkama kurutma ve ütüleme işlerimi nasıl yaparım?

>Pansiyonda çamaşır yıkama-kurutma ve ütüleme için gerekli araç-gereç bulunmaktadır. İdarenin belirttiği gün ve zamanlarda bu ihtiyaçlar karşılanmaktadır.

-Pansiyonda bilgisayar/cep telefonu kullanabilir miyim?

> Etüt saatleri dışında bilgisayar ve cep telefonu kullanımı serbesttir. Etüt saatlerinde bilgisayar ve cep telefonuna izin verilmez. Aksi takdirde gerekli disiplin işlemi uygulanır.

-Hafta içi izin alıp eve gidebilir miyim?

>Hafta içi öğrencinin çıkmasına sadece velisi bulunduğunda izin verilir.

-Hafta içi çarşı iznine gidebilir miyim?

>Hayır. Hafta içi çarşı izni verilmemektedir. Çarşı izinleri sadece Cumartesi ve Pazar günleri belirtilen saatler için geçerlidir.

ODA KURALLARI HAKKINDA

-Arkadaşımın yatağında uyuyabilir miyim?

>Hayır. Pansiyon kurallarına göre güvenlik pansiyonda önem verdiğimiz konulardan biridir. Güvenlik gerekçesiyle her öğrencinin kendi yatağında yatması beklenmektedir.

-Odamda yemek yiyebilir miyim?

>Hayır. Odaların temizlik ve düzen kuralları gereği, odalarda yemek yenmesine izin verilmez.

-Odamdaki mobilyaların yerlerini değiştirebilir miyim?

>Odalardaki mobilyalar en verimli yaşam alanı oluşturmak ve acil durumlarda hızlı bir şekilde odadan çıkabilmek amacı doğrultusunda yerleştirilmiştir. Bu sebeple mobilyalarının yerleri değiştirilemez.

ETÜT KURALLARI HAKKINDA

-Etütlerde grup çalışması yapabilir miyim?

>Zorunlu etüt saatleri bireysel çalışma için belirlenmiş bir zaman dilimidir. Grup çalışması yapmak isteyen öğrenciler gönüllü etüde (21.30-23.00) kalarak çalışmalarını tamamlayabilir.