Biyoloji Olimpiyat Takımı

30.05.2021 1650

Liseye (son sınıflar hariç) devam etmekte olan öğrencileri Temel Bilimlerde çalışmalar yapmaya özendirmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bu alanlarda gelişmelerini destekleyerek katkı sağlamak amacıyla Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji dallarında Ulusal Bilim Olimpiyatları TÜBİTAK tarafından düzenlenmektedir.

Ulusal Bilim Olimpiyatları iki aşamalı bir sınav sistemiyle uygulanmakta olup, ikinci aşama sınavları sonucunda madalya almaya hak kazanan öğrenciler, aldıkları madalya ve para ödülünün yanı sıra, sınavdaki dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanır. Ayrıca LYS sonucunda üniversitelerimizin temel bilim bölümlerinden birini kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından 2205-Yurt içi Lisans Burs Programı çerçevesinde desteklenmektedir.

 

TÜBİTAK Bilim olimpiyatları, Ankara Pursaklar Fen Lisesi bünyesinde  akademik anlamda biyoloji alanında bilimsel çalışmaları teşvik etmek, öğrencilerin bu alanda yeteneklerini değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla yapılmaktadır. 2014 yılından beri biyoloji olimpiyat çalışmaları başarılı bir şekilde yürütülmekte olup öğrencilerimiz kendilerini geleceğin bilim insanı olarak yetiştirmektedirler. Her yıl, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda seçilen öğrencilerle Biyoloji Olimpiyat Hazırlık grubu oluşturulur. Bu grup, Tübitak tarafından düzenlenen 2202 Ulusal Bilim Olimpiyat Sınavlarına katılırlar. Öğrencilerimiz, danışman öğretmenlerin desteğiyle biyoloji eğitimlerini üniversite düzeyinde görmektedir. Olimpiyat çalışmaları 9. 10. ve 11. Sınıflarda da devam etmektedir. 

Okulumuzun 2019 mezun öğrencilerinden Fatih İbrahim Özlügedik şu anda Münih Teknik Üniversitesi Fizik bölümünde öğrenim görüyor. 29. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında Gümüş madalya kazanan Fatih İbrahim Özlügedik olimpiyat çalışmaları sürecinde arkadaşlarına destek vermeye devam etmektedir.

İran'da düzenlenen 2018 yılı 29'uncu Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'na katılan Türkiye Biyoloji Milli Takımında yer alan Fatih İbrahim Özlügedik gümüş madalya kazanarak Türkiye'yi ve okulumuzu gururlandırdı.

 

 

TUBİTAK BİYOLOJİ OLİMPİYATLARI BAŞARILARIMIZ:

YIL

ORGANİZASYON

ALAN

DERECE

ÖĞRENCİ

2020   

Tubitak 28.Ulusal Olimpiyatları

 

Biyoloji

Gümüş Madalya                  

Enes TEKİN

2018   

 

29. İran'da Düzenlenen Uluslararası  Biyoloji Olimpiyatları

 

Biyoloji     

Gümüş Madalya                  

Fatih İbrahim Özlügedik

2017 

 

28.İngiltere'de Düzenlenen Uluslararası Biyoloji Olimpiyatları

 

Biyoloji    

Bronz Madalya               

Fatih İbrahim Özlügedik

2017     

 

Tubitak 25.Ulusal Bilim Olimpiyatları

 

Biyoloji                     

Altın Madalya                       

Fatih İbrahim Özlügedik

2017

 

Tubitak 25.Ulusal Bilim Olimpiyatları

 

Biyoloji                     

Bronz Madalya                      

Havva Bilge DOĞMUŞ

 

 

30-05-202130-05-2021