Be My Voice

Projenin Amacı

Genel Amaçlar:

Kültürlerarası İşbirliği

Dil eğitimini geleneksel metotların dışına taşımak

Çok dilliliği desteklemek

Özel Amaçlar:

Öğrencilerin hem İngilizce kullanmasını hem de Avrupa'da az kullanılan dilleri tanımasını sağlamak

Dublaj yöntemi ile dil eğitiminin kalitesini arttırmak

Öğrencilerin dil becerileri ile birlikte teknoloji okuryazarlık becerilerini de geliştirmek

Hedef Kitle

14-18 yaş arası öğrenciler

Temel Faaliyetler

Öğrencilerin hem İngilizce hem de kendi dillerinde dublaj çalışmaları yapması

Öğrencilerin kendi kültürlerini de tanıtacak kısa film çekmeleri ve bunların ortak ülkeler tarafından seslendirilmesi

Öğrencilerin proje çıktılarını e-twinning ve twinspace kullanımı ile yaygınlaştırması

Ortaklar

Türkiye (2 okul)

Yunanistan

Letonya

Romanya

Proje Liderleri:

·         Ömer Faruk ŞİMŞEK (10 - B)

·         Sıla Ceren ALTUN (10 - D)

Uluslararası Senaryo Yarışması birincileri:

·         Büşra Saltık (10 - A)

·         Fatima Tuana Tan (10 – C)

·         Hatice Sena Çıtır (10 – C)

·         Fatma Zehra Erdoğan (10 – C)

Şu ana kadar yapılan faaliyetler:

Okulumuz K229 projesi "Be My Voice" - "Benim Sesim Ol" ile birlikte öğrencilerimizle birçok çalışma yapma imkanı bulduk ve Covid19 döneminde de bu çalışmalara çevrimiçi bir şekilde devam ettik.

·         Öğrencilerimizle bir dublaj atölyesi yaptık ve konu ile ilgili teknik bilgilerin de yer aldığı bir dublaj kitapçığı hazırladık.

·         4 öğrencimizle beraber ortak ülkelerden biri olan Yunanistan'a 1 haftalık bir ziyaret gerçekleştirdik.

·         Tüm ortak ülkelerin dillerinde selamlaşmayı, bu dillerdeki çok temel kullanımları ve bu ülkelerin vücut dillerinde kullanılan hareketleri öğrendik. Biz de Türkçemizi tanıttık ve Türkiye'de kullandığımız vücut dilini arkadaşlarımızla paylaştık.

·         Covid19 döneminde 2 ay boyunca oluşturulan ortak gruplarla çevrimiçi bir araya gelip ortak senaryo yazmaya çalıştık ve bu sayede birbirimizi tanıdık.

·         Okulumuzda çekim atölyesi oluşturduk.

·         Biz de kendi içimizde oluşturduğumuz gruplarımızla senaryo yazımı çalışmaları yaptık ve birinci gelen senaryoyu diğer ortaklarla yapılan yarışmaya gönderdik, ve bizim çalışmamız birinci oldu.

31-05-202131-05-202131-05-202131-05-202131-05-2021