Astrosit Roket Takımı

09.05.2021 2170

Öğrencilerimizin 2021 Teknofest yarışması için kurdukları, roket geliştirme alanında faaliyet gösteren takımdır. Takım içerisinde 12 öğrencimiz aktif olarak çalışmaktadır.

09-05-2021

Takım Misyonu

Zekâ düzeyleri, fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri; bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık, çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenilenen öğrencileri barındıran okulumuz Ankara Pursaklar Fen Lisesi 2009'dan beri bir çok etkinliğe katılmış ve önemli başarlar elde etmiştir. Bu yarışmaya katılarak hem kodlama hem de tasarım yapma gibi yetenek gerektiren konularda kendimizi geliştirdik. Geleceğin biz gençlerin elinde olduğu bilincindeyiz. Ülkemizin gelecek süreçte yapmayı planladığı uzay çalışmalarıyla birlikte yerli ve milli teknolojilerimizle ülkeyi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak, takım üyelerimizin hedeflerindendir.
Takım üyelerimiz, bu süreçte birbirleriyle oldukça koordine ve iş birliği içinde çalışmışlardır. Azimli, araştırmacı, her türlü yeniliğe açık olan takım üyelerimiz bulunduğumuz şartlardan dolayı çoğunlukla uzaktan da olsa, birlik içinde özverili bir biçimde çalışmışlardır. Önceden de kodlama ve tasarımlar hakkında bir takım bilgi birikimine sahip olan takımımız, danışman öğretmenimiz rehberliğinde aldığımız programlama ve yazılım ile alakalı eğitim sonucunda bilgisayar ortamında 3d tasarım ve robotik kodlama yapabilecek duruma gelmiştir. Bu süreçte okulumuzun mezun öğrencilerinden ,şu anda Erciyes Üniversitesi havacılık bölümünde öğrenim gören ve 2019 Teknofest roket yarışması finalistlerinden Osman Umut Tırpancı'nın büyük destekleri ve emeği olmuştur.

 

Sosyal Medya Hesabı: https://www.instagram.com/astrositrokettakimi/

 

 

04-06-202104-06-202104-06-2021